IMO EX ANIMO

Din adâncul sufletuluiUltima actualizare  13.04.2017
Nr. vizite


UN OM!

Evenimente         


   S-a născut la 19 iunie 1973, în localitatea Săceni de Teleorman şi se numeşte Niţu Daniel, locuitor al municipiului Slobozia.
   Personal, cred în sintagma: ”Nimic nu este întâmplător!” Ca atare, a vrut Bunul Dumnezeu să ne cunoaştem cu ocazia unei acţiuni filantropice şi astfel să aflăm că avem principii de viaţă asemănătoare.
   Fiind permanent “stimulat” de moto-ul Asociaţiei mele: (Şi râma lasă o URMĂ. Mai ales după ploaie!), mi-am dat seama că şi acest bărbat se comportă în aşa fel de parcă ar cunoaşte acest dicton din copilărie.
   Vorba aceea: ”Cine se aseamănă… se adună”, însă şi diferenţele duc la coeziune când idealul este comun. Dânsul ştie şah la nivel profesionist, iar eu ca amator, dar pasiunea pentru şah este la fel de mare datorită (mai ales) efectului acestuia instructiv - educativ în viaţa celui care-l practică.
   Astfel, la începutul anului 2014, înfiinţează secţia de şah a clubului Satori din Slobozia, alcătuită din copii cu vârsta între 8 şi 14 ani (20 elevi).
   Entuziasmul său a dat roade imediate, exprimate prin cupe, medalii şi diplome numeroase obţinute de cei mici prin participarea la concursurile desfăşurate la Slobozia, Feteşti sau Cernavodă.
   În imaginile de mai jos se poate vedea spiritul organizatoric de excepţie, deşi mijloacele materiale ca şi solidaritatea la efort fizic pentru buna organizare a concursurilor şi le-a asumat numai domnul Niţu.
   Personal, prin intermediul Asociaţiei mele am adus un umil sprijin financiar, considerând că prezenţa noastă acolo este stimulatorie şi pentru alte elemente constitutive ale societăţii ialomiţene.
   Îmi exprim pe această cale toată stima şi respectul pentru cadrele didactice, pentru părinţii şi copiii din Slobozia, Feteşti, Liceul de Artă Slobozia, Scânteia, Andrăşeşti, Borduşani - Cegani, Bărcăneşti, care au descoperit profunzimea acestei colaborări şi nutresc speranţa de mai bine.

A consemnat, Preot Albu Ion
preşedintele Asociaţiei Imo ex Animo.