IMO EX ANIMO

Din adâncul sufletuluiUltima actualizare  13.04.2017
Nr. vizite


Cupa Satori Ediţia De Primăvară 2016, debut promiţător sub egida Federaţiei Romăne de Şah!

Evenimente         


   La doi ani de la înfiinţarea secţiei de şah a Clubului Satori Art şi aproape un an de la afiliera clubului la Federaţia Romană de Şah, sâmbătă şi duminică , 26, respectiv 27 martie 2016, a avut loc la Slobozia, competiţia şahistă „CUPA SATORI” ediţia de primăvară 2016.
   Acest turneu a fost organizat de ACS Satori Art Slobozia, Asociaţia Imo Ex Animo Andrăşeşti şi Direcţia Pentru Tineret şi Sport Ialomiţa, la Universitatea Bioterra din Slobozia.
   Promotorul acestuia a fost, aşa cum ne-a obişnuit, domnul Niţu Daniel, antrenorul copiilor de la Satori Art Slobozia.
   Putem spune ca numărul participanţilor a depăşit aşteptările organizatorilor, la turneu fiind prezenţi 101 şahişti legitimaţi de toate vârstele şi 23 de copii nelegitimaţi, turneul fiind împărţit pe 7 categorii, astfel încât să acopere toate categoriile de vărstă. Au răspuns invitaţiei de a participa la acest turneu şahisti de la cluburi precum: ACS Genius Galaţi, ACS Smart Galaţi, Clubul de Şah Orizont 64 Brăila, CS Palatul Copiilor Buzău, CS Voinţa Buzău, CS Şah Club Galaţi, ACS Fianchetto Constanţa, CS Asociaţia Axiopolis Sport Cernavodă, CS Micul Prinţ Brăila, ACS Elisabeta Polihroniade Bucureşti, ACS Pheonix Buzău, CS Olimp Şah Focşani, ACS Master Mind Bucureşti, CSM Craiova, ACS SISSA Constanţa, CS Colosseum Giurgiu, CS Al Şahului Esperantist Tulcea, CS Şah Club Potaissa Turda, CS Politehnica Iaşi şi, desigur, CS Satori Art Slobozia. Cea mai mica participantă la acest concurs a fost Crăiţă Miruna, în vârstă de patru ani, de la Tulcea, ea participând la Turneul F, copii sub 10 ani , nelegitimaţi, unde a reuşit să obţină un binemeritat loc V, ea fiind premiată şi la categoria cea mai mica şahistă.
   Au fost două zile încărcate de emoţii atât pentru organizatori, cât şi pentru aprticipaţi, turneul fiind catologat din start ca fiind un turneu greu, cu mulţi sportivi cu experinţă şi punctaj ElO-CIV ridicat.
   Arbitrajul a fost asigurat de către arbitru principal Gîlea Lucian, de la ACS Smart Galaţi şi arbitru secund Mihailov Iulian de la Acs Fianchetto Constanţa.
   Premiile au fost atribuite pâna la locul cinci la fiecare categorie şi au constat în cupe, medalii, trofee, diplome şi bani.
   Să menţionăm câştigătorii!
   La categoria sub 8 ani: Locul I - Criveanu Maria, de la Fianchetto Constanţa, Locul II – Popescu Ştefan Andrei, de la Palatul Copiilor Buzău, Locul III- Cervis Jean Mihai, de la Micul Prinţ Brăila, Locul IV - Arora David Narazan, de la ACS Satori Art Slobozia, locul V - Ştefan David Andrei, de la ACS Fianchetto Constanţaşi Premiul Special Fete – Pândaru Delia, de la ACS Pheonix Buzău.
   La categoria sub 10 ani: Locul I – Nedelcu Teodor Cosmin, de la Clubul de Şah Orizont 64 Brăila, Locul II – Voicu Teodor Mihnea, de la palatul Copiilor Buzău, Locul III – Crăciun Cristian Gabriel , de la Acs Genius Galaţi, Locul IV – Mihai Florin, de la Smart Galaţi, Locul V – Antohi Rareş Nicuşor, de la Smart Galaţi şi Premiul I Fete – Chicăroşie Ioana Bianca, de la ACS Genius Galaţi, Premiul II fete – Celea Andreea , de la Axiopolis Sport Cernavodă, Premiul III fete – Tocu Delia Georgiana, de la Şah Club Galaţi.
   Menţionăm că fetiţa clasată pe locul II fete, Chicăroşie Ioana Bianca, este campioană năţională la categoria sub 8 ani şi vicecampioană eruopeană la aceeaşi categorie.
   La categoria sub 12 ani: Locul I – Constandache Vlad, de la Genius Galaţi, Locul II – Bordei Rareş, de la Smart Galaţi, Locul III – Goian Mario, de la Axiopolis Sport Cenavodă, Locul IV – Drăghici Cezar, de la Satori art Slobozia, Locul V – Damian Eduard, de la Şah Club Galaţi.
   Premiul sprecial fete nu a fost atribuit, la această categorie nefiind înscrisă nicio fată.
   La categoria sub 14 ani: Locul I – Bobu Ştefan, de la Satori Art Slobozia, Locul II – Răşcanu Costel, de la Şah Club Galaţi, Locul III – Cojocaru George, de la Satori Art Slobozia, Locul IV – Ionescu Dan, de la Satori Art Slobozia, Locul V – Crăcănatu Iulian, de la Axiopolis Sport Cernavodă.
   Premiul sprecial fete nu a fost atribuit, la această categorie nefiind înscrisă nicio fată.
   La categoria sub 16 ani: Locul I Băieţi – Crăciun Alexandru Emilian, de la Samart Galaţi, Locul II – Berechet Ştefan Mario, de la Pheonix Buzău, Locul III - Coca Cristi iulian, de la Smart Galaţi.
   Locul I Fete- Andres Marina Corina, de la Şah Club Galaţi şi Locul II – Pâslaru Andreea Raluca, de la Satori Art Slobozia.
   Aceşti copii au jucat la categoria Seniori, premiile fiind oferite separat pentru categoria lor de vărstă. Îi felicităm pentru curaj şi ambiţie. Berechet Ştefan, situat pe locul II, trebuia să concureze la categoria sub 14 ani, a „negociat” înscrierea lui la categoria Seniori cu tatăl său.
   La categoria Seniori: Locul I – Ţintă Gheorghe, de la Axiopolis Sport Cernavodă, Locul II – Ceauşescu Iulian, de la Colosseum Giurgiu, Locul III – Ciubotariu Maricel, de la Fianchetto Constanţa, Locul IV - Coman Vasile, de la Axiopolis Sport Cernavodă, Locul V – Papp Ferenc Attila, de la Şah Club Potaissa Turda şi Locul VI – Bratu Gheorghe, dela CSM Craiova.
   La categoria nelegitimaţi sub 14 ani: Locul I băieţi- Filimon Alin, de la Şcoala Gimnazială George Vălsan Amara, locul II băieţi – Ion Rasvan, de la Şcoala Gimnazială George Vălsan Amara, Locul III băieţi – Nicoară Mihai, de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Slobozia, Locul IV băieţi – Dughiană Andrei, , de la Liceul de Arte Ionel Perlea din Slobozia, Locul V băieţi – Duşe Florin, , de la Liceul de Arte Ionel Perlea din Slobozia, Locul VI băieţi - Stănescu Alexandru, de la Liceul de Arte Ionel Perlea din Slobozia.
Locul I fete – Grecu Anastasia, de la Liceul de Arte ionel Perlea Slobozia, Locul II fete – Dumitru Denisa, de la Şcoala Gimnazială George Vălsan Amara, Locul III fete – Bodeanu Ioana Alexia, de la Liceul de Arte Ionel Perlea din Slobozia, Locul IV fete – Enache Dorina, de la Şcoala Gimnazială George Vălsan Amara, Locul V fete – Crăiţă Miruna, din Tulcea şi Locul VI – Poenaru Sivica Maria de la Andrăşeşti.
   Organizatorii ţin să mulţumească tuturor participanţilor şi în mod special domnilor, Gîlea Lucian de la Smart Club Galaţi, Ceauşescu Iulian, de la Colosseum Giurgiu, Mihailov Iulian, de la Fianchetto Constanţa, Preda Iulian, de la Micul Prinţ Brăila, Jugaru Lucian de la Sah Club Galaţi, pentru implicare şi participare la această competiţie.
   Competiţia a fost de un real succes pentru toţi participanţii, putem spune ca debutul competiţiilor sub egida Federaţiei Romăne de Şah a fost de bun augur!

A consemnat, Liliana Chesaru